ႏို႔ၾကက္ဥ ပူတင္း
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ဥ - ၃လံုး
သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (အခ်ိဳၾကိဳက္ပါက ပို၍ထည့္ႏိုင္သည္)
ႏြားႏို႔ - ၂၅ က်ပ္သား
ရနံ႕ ႏွစ္သက္ပါက တစ္စက္ခန္႔ထည့္ႏိုင္ပါသည္။ ဗနီလာ အနံ႔သည္ အေကာင္းဆံုးျဖစ္ပါသည္။
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံုံု
ၾကက္ဥကို နာနာေခါက္၍ ပြလာပါက သၾကား၊ႏြားႏို႔ႏွင့္ ရနံ႕တစ္စက္တို႕ကိုထည့္ျပီး ဆက္လက္၍ေခါက္ပါ။ ထို႔ေနာက္ အဖံုးပါေသာ ခ်ိဳင့္တစ္လံုးတြင္ ေဖ်ာ္စပ္ထားေသာအရည္တို႔ကို ထည့္ပါ။ဒန္အိုးတစ္လံုးတြင္ ေရတစ္၀က္ခန္႔ထည့္ျပီး ခ်ိဳင့္ကို ဒန္အိုးတြင္ထည့္ကာ ဆူေ၀ေအာင္တည္ပါ။ ခ်ိဳင့္မရွိပါက ခြက္ကိုအေပၚမွာ အဖံုးဖံုးေပးျပီး အေလးတစ္ခုခုျဖင့္ ဖိထားကာ အိုးတြင္ထည့္၍ တည္ႏိုင္ပါသည္။ ႏွစ္ထပ္ေပါင္းအိုးျဖင့္လည္း ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါသည္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ဥ - ၃လံုး
သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (အခ်ိဳၾကိဳက္ပါက ပို၍ထည့္ႏိုင္သည္)
ႏြားႏို႔ - ၂၅ က်ပ္သား
ရနံ႕ ႏွစ္သက္ပါက တစ္စက္ခန္႔ထည့္ႏိုင္ပါသည္။ ဗနီလာ အနံ႔သည္ အေကာင္းဆံုးျဖစ္ပါသည္။
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံုံု
ၾကက္ဥကို နာနာေခါက္၍ ပြလာပါက သၾကား၊ႏြားႏို႔ႏွင့္ ရနံ႕တစ္စက္တို႕ကိုထည့္ျပီး ဆက္လက္၍ေခါက္ပါ။ ထို႔ေနာက္ အဖံုးပါေသာ ခ်ိဳင့္တစ္လံုးတြင္ ေဖ်ာ္စပ္ထားေသာအရည္တို႔ကို ထည့္ပါ။ဒန္အိုးတစ္လံုးတြင္ ေရတစ္၀က္ခန္႔ထည့္ျပီး ခ်ိဳင့္ကို ဒန္အိုးတြင္ထည့္ကာ ဆူေ၀ေအာင္တည္ပါ။ ခ်ိဳင့္မရွိပါက ခြက္ကိုအေပၚမွာ အဖံုးဖံုးေပးျပီး အေလးတစ္ခုခုျဖင့္ ဖိထားကာ အိုးတြင္ထည့္၍ တည္ႏိုင္ပါသည္။ ႏွစ္ထပ္ေပါင္းအိုးျဖင့္လည္း ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါသည္။
No comments:
Post a Comment