စပ်စ္ေက်ာက္ေက်ာ (Grape Layer Jelly)
- ေျခာက္ေသြ႔ေသာ ဗန္းတစ္ခုထဲတြင္ သၾကား ၂၅က်ပ္သားႏွင့္ လူ႐ုိင္းေခါင္းေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ တစ္ထုပ္ကို အေျခာက္ေရာ၍ သမေအာင္ေမႊျပီး တစ္၀က္စီခြဲထားပါ။ ျပီးလွ်င္ စပ်စ္သီး (၁၀)က်ပ္သားခန္႔ကို ပါးပါးလီွးထားပါ။
- ပထမအလႊာအတြက္ ေရႏွင့္ စပ်စ္ရည္ေပါင္းျပီး (ေရသန္႔ ၁လီတာဘူးတစ္ဘူး၏ ေလးပံုသံုးပံု)ကိုေရာ၍ ပြက္သည္အထိ က်ိဳထားပါ။ ပြက္လာလွ်င္ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔နွင့္ သၾကားေရာထားေသာ အမႈန္႔တစ္၀က္ကို ျဖည္းညႇင္းစြာ ေလာင္းထည့္၍ ေမႊပါ။ပြက္လာလွ်င္ ဗန္းထဲသို႔ေလာင္းထည့္၍ (၅)မိနစ္ခန္႔ အေအးခံထားပါ။
- ဒုတိယအလႊာအတြက္ ေနာက္ထပ္ေရႏွင့္ စပ်စ္ရည္ေပါင္းျပီး(ေရသန္႔ ၁လီတာဘူးတစ္ဘူး၏ ေလးပံုသံုးပံု)ကိုေရာ၍ ပြက္သည္အထိ က်ိဳထားပါ။ ထိုေရပြက္လာလွ်င္ က်န္ေသာအမႈန္႔တစ္၀က္ကို ႏို႔မႈန္႔ (ထမင္းစားစတီးဇြန္း ၁ဇြန္းခန္႔)ႏွင့္ ထပ္ေရာျပီး ေလာင္းေမႊပါ။ ပြက္လာလွ်င္ ပါးပါးလီွးထားေသာ စပ်စ္သီးမ်ားကိုထည့္၍ေမႊျပီး ပထမအေအးခံထားေသာ အလႊာေပၚသို႔ ျဖည္းညႇင္းစြာေလာင္းထည့္၍ (၁၀)မိနစ္ခန္႔ အေအးခံပါ။
သင္းထံုေသာ ေမႊးရနံ႔ ႏွင့္ ထူးကဲေသာ အရသာရွိတဲ့ စပ်စ္လႊာေက်ာက္ေက်ာကို လွ်င္ျမန္လြယ္ကူစြာ စားသံုးႏိုင္ပါသည္။
ေကာ္ဖီႏို႔ေက်ာက္ေက်ာ (Coffee milk layer jelly)
- ေျခာက္ေသြ႔ေသာ ဗန္းတစ္ခုထဲတြင္ သၾကား ၂၅က်ပ္သားႏွင့္ လူ႐ုိင္းေခါင္းေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ တစ္ထုပ္ကို အေျခာက္ေရာ၍ သမေအာင္ေမႊျပီး တစ္၀က္စီခြဲထားပါ။ Pure ေကာ္ဖီမႈန္႔(ထမင္းစားစတီးဇြန္း ၁ဇြန္းခန္႔)ကိုႏွပ္၍ စစ္ထားပါ။
- ပထမအလႊာအတြက္ ေရႏွင့္ အရည္စစ္ထားေသာ ေကာ္ဖီရည္ေပါင္းျပီး(ေရသန္႔ ၁လီတာဘူးတစ္ဘူး၏ ေလးပံုသံုးပံု)ကို ေရာ၍ ပြက္သည္အထိ က်ိဳထားပါ။ ထိုေရပြက္လာလွ်င္ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ႏွင့္ သၾကားေရာထားေသာ အမႈန္႔တစ္၀က္ကို ျဖည္းညႇင္းစြာထည့္၍ ေမႊပါ။ပြက္လာလွ်င္ ဗန္းထဲသို႔ ေလာင္းထည့္၍ (၅)မိနစ္ခန္႔ အေအးခံထားပါ။
- ဒုတိယ အလႊာအတြက္ ေနာက္ထပ္ေရႏွင့္ ႏို႔စိမ္းေပါင္းျပီး (ေရသန္႔ ၁လီတာဘူးတစ္ဘူး၏ ေလးပံုသံုးပံု)ကို ေရာ၍ ပြက္သည္အထိက်ိဳထားပါ။ ထိုေရပြက္လာလွ်င္ က်န္ေသာအမႈန္႔တစ္၀က္ကို ေလာင္းထည့္၍ေမႊပါ။ ပြက္လာလွ်င္ ပထမ အေအးခံထားေသာ ေကာ္ဖီအလႊာေပၚသို႔ညင္သာစြာ ေလာင္းခ်၍ ၁၀မိနစ္ခန္႔ အေအးခံထားပါ။
ေကာင္းမြန္ေသာ အနံ႔အရသာရွိသည့္ ေကာ္ဖီႏို႔ေက်ာက္ေက်ာကို ရရွိမည္ျဖစ္ပါသည္။
*လူ႐ုိင္းေခါင္းေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ (AGAR AGAR POWDER)
- ေျခာက္ေသြ႔ေသာ ဗန္းတစ္ခုထဲတြင္ သၾကား ၂၅က်ပ္သားႏွင့္ လူ႐ုိင္းေခါင္းေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ တစ္ထုပ္ကို အေျခာက္ေရာ၍ သမေအာင္ေမႊျပီး တစ္၀က္စီခြဲထားပါ။ ျပီးလွ်င္ စပ်စ္သီး (၁၀)က်ပ္သားခန္႔ကို ပါးပါးလီွးထားပါ။
- ပထမအလႊာအတြက္ ေရႏွင့္ စပ်စ္ရည္ေပါင္းျပီး (ေရသန္႔ ၁လီတာဘူးတစ္ဘူး၏ ေလးပံုသံုးပံု)ကိုေရာ၍ ပြက္သည္အထိ က်ိဳထားပါ။ ပြက္လာလွ်င္ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔နွင့္ သၾကားေရာထားေသာ အမႈန္႔တစ္၀က္ကို ျဖည္းညႇင္းစြာ ေလာင္းထည့္၍ ေမႊပါ။ပြက္လာလွ်င္ ဗန္းထဲသို႔ေလာင္းထည့္၍ (၅)မိနစ္ခန္႔ အေအးခံထားပါ။
- ဒုတိယအလႊာအတြက္ ေနာက္ထပ္ေရႏွင့္ စပ်စ္ရည္ေပါင္းျပီး(ေရသန္႔ ၁လီတာဘူးတစ္ဘူး၏ ေလးပံုသံုးပံု)ကိုေရာ၍ ပြက္သည္အထိ က်ိဳထားပါ။ ထိုေရပြက္လာလွ်င္ က်န္ေသာအမႈန္႔တစ္၀က္ကို ႏို႔မႈန္႔ (ထမင္းစားစတီးဇြန္း ၁ဇြန္းခန္႔)ႏွင့္ ထပ္ေရာျပီး ေလာင္းေမႊပါ။ ပြက္လာလွ်င္ ပါးပါးလီွးထားေသာ စပ်စ္သီးမ်ားကိုထည့္၍ေမႊျပီး ပထမအေအးခံထားေသာ အလႊာေပၚသို႔ ျဖည္းညႇင္းစြာေလာင္းထည့္၍ (၁၀)မိနစ္ခန္႔ အေအးခံပါ။
သင္းထံုေသာ ေမႊးရနံ႔ ႏွင့္ ထူးကဲေသာ အရသာရွိတဲ့ စပ်စ္လႊာေက်ာက္ေက်ာကို လွ်င္ျမန္လြယ္ကူစြာ စားသံုးႏိုင္ပါသည္။
ေကာ္ဖီႏို႔ေက်ာက္ေက်ာ (Coffee milk layer jelly)
- ေျခာက္ေသြ႔ေသာ ဗန္းတစ္ခုထဲတြင္ သၾကား ၂၅က်ပ္သားႏွင့္ လူ႐ုိင္းေခါင္းေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ တစ္ထုပ္ကို အေျခာက္ေရာ၍ သမေအာင္ေမႊျပီး တစ္၀က္စီခြဲထားပါ။ Pure ေကာ္ဖီမႈန္႔(ထမင္းစားစတီးဇြန္း ၁ဇြန္းခန္႔)ကိုႏွပ္၍ စစ္ထားပါ။
- ပထမအလႊာအတြက္ ေရႏွင့္ အရည္စစ္ထားေသာ ေကာ္ဖီရည္ေပါင္းျပီး(ေရသန္႔ ၁လီတာဘူးတစ္ဘူး၏ ေလးပံုသံုးပံု)ကို ေရာ၍ ပြက္သည္အထိ က်ိဳထားပါ။ ထိုေရပြက္လာလွ်င္ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ႏွင့္ သၾကားေရာထားေသာ အမႈန္႔တစ္၀က္ကို ျဖည္းညႇင္းစြာထည့္၍ ေမႊပါ။ပြက္လာလွ်င္ ဗန္းထဲသို႔ ေလာင္းထည့္၍ (၅)မိနစ္ခန္႔ အေအးခံထားပါ။
- ဒုတိယ အလႊာအတြက္ ေနာက္ထပ္ေရႏွင့္ ႏို႔စိမ္းေပါင္းျပီး (ေရသန္႔ ၁လီတာဘူးတစ္ဘူး၏ ေလးပံုသံုးပံု)ကို ေရာ၍ ပြက္သည္အထိက်ိဳထားပါ။ ထိုေရပြက္လာလွ်င္ က်န္ေသာအမႈန္႔တစ္၀က္ကို ေလာင္းထည့္၍ေမႊပါ။ ပြက္လာလွ်င္ ပထမ အေအးခံထားေသာ ေကာ္ဖီအလႊာေပၚသို႔ညင္သာစြာ ေလာင္းခ်၍ ၁၀မိနစ္ခန္႔ အေအးခံထားပါ။
ေကာင္းမြန္ေသာ အနံ႔အရသာရွိသည့္ ေကာ္ဖီႏို႔ေက်ာက္ေက်ာကို ရရွိမည္ျဖစ္ပါသည္။
*လူ႐ုိင္းေခါင္းေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ (AGAR AGAR POWDER)
No comments:
Post a Comment