စီပိုးရွိတဲ့လူေတြေရွာင္ရမွာေတြ
(၁) အဆီ၊ဆီနဲ႔ေၾကာ္ထားတဲ့အစားအစာေတြ
ဆီေၾကာ္၊ဟင္းထဲကအဆီ၊မလိုင္၊ေထာပတ္၊ခ်ိစ္(Cheese)၊ဒိန္ခ်ဥ္၊အေရခြံ၊အသည္းအျမစ္၊ကလီစာေတြကို ေရွာင္ႏိုင္သေရြ႕ေရွာင္ပါ။
(၂) အစားေတြကို တအားၾကီးမစားပါနဲ႔၊ သင့္တင့္ရုံပဲစားပါ။
အခ်ိဳမွန္သမွ် ေလွ်ာ့စားပါ။မလိုအပ္ပဲ ဂလူးကို႔စ္ေတြ မတိုက္ပါနဲ႔။
(၃) မ၀ပါေစနဲ႔။ပံုမွန္၀ိတ္ကိုထိန္းထားပါ။
စီပိုးရွိတဲ့လူ၀ရင္ပိုျပီး အသည္းထိခိုက္ပါတယ္။၀တဲ့လူေတြမွာ အသည္းထဲကိုအဆီေတြက ၀င္ကုန္ေတာ့ အသည္းဒဏ္ရာပိုဆိုးကုန္တာ ေပါ့။
(၄)အငန္ေလွ်ာ့စားပါ။အသည္းမာေနရင္ အငန္ေရွာင္ပါ။
စီပိုးရွိေပမယ့္ အသည္းကေကာင္းေနရင္ သာမန္လူတစ္ေယာက္စားသလို အငန္ကိုထည့္စားလို႔ရပါတယ္။စီပိုးရွိေနျပီး အသည္းေျခာက္ ေနရင္ေတာ့ ေရွာင္ရပါမယ္။ မဆင္ျခင္ရင္ေတာ့ တစ္ကိုယ္လံုးေရာင္လာျပီး ေရဖ်ဥ္းစြဲလာပါမယ္။
(၅)အရက္လံုး၀မေသာက္ရပါ။
စီပိုးနဲ႔ အရက္တြဲလိုက္ရင္ အသည္းပိုျပီးေျခာက္လြယ္ပါတယ္။ ဘာနဲ႔မွကိုမတူေအာင္ဆိုးပါတယ္။
(၆) သံဓာတ္မ်ားတဲ့ အားေဆးေတြမတည့္ပါ။
အသည္းထဲမွ သံဓာတ္မ်ားရင္ အသည္းပုိေျခာက္တယ္၊ျပီးေတာ့ အသည္းထဲမွာ သံဓာတ္မ်ားရင္ စီပိုးမထြက္ဘူး။
(၇)ဗီတာမင္စီ အမ်ားၾကီးပါတဲ့ေဆးေတြမတည့္ပါ။
အခ်ဥ္ေတြအမ်ားၾကီးစားရင္ အခ်ဥ္ေတြမွာပါတဲ့ ဗီတာမင္စီက အစာလမ္းေၾကာင္းကေနကိုယ္ထဲကို သံဓာတ္ေတြပိုျပီး၀င္ေစတယ္။
(၈)အရည္ရႊမ္းတဲ့ အသီးေတြျဖစ္တဲ့ သံပရာသီး၊ေရွာက္သီးေတြကို အျမဲတေစၾကီး မစားသင့္၊ေဖ်ာ္ရည္ လုပ္မေသာက္သင့္ပါ။
(၉) ေဆးတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးေသာက္ရမယ္ဆိုရင္ အသည္းနဲ႔တည့္မတည့္ေမးျပီးမွ ေသာက္သင့္ပါတယ္။
(၁၀) အသည္းေရာင္ ေအပိုး၊ဘီပိုး ကာကြယ္ေဆးထိုးဖို႔ စစ္ေဆးျပီး၊ကာကြယ္ေဆးေတြထိုးတားသင့္ပါတယ္။ ေအေတြ၊ဘီေတြႏွစ္မ်ိဳး ၊ သံုးမ်ိဳးတြဲရင္ ပိုဆိုးေတာ့မွာေပါ့။
အသည္းေရာင္ အသား၀ါစီေရာဂါပိုး အေၾကာင္း (ပါေမာကၡ ခင္ေမာင္၀င္း(အသည္း)) စာအုပ္မွ ေကာက္ႏႈတ္ေဖာ္ျပပါသည္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment