ထြားထြားလွလွအသီးအႏွံမ်ားစားရင္သတိထား
အသီးအႏွံေစ်းကြက္တြင္ အသီးမ်ား အျမန္ မွည့္ေစရန္ႏွင့္ အေရာင္လွၿပီး စဲြမက္ဖြယ္ျဖစ္ ေစရန္ တုိက္႐ိုက္ေဆးစိမ္၊ ေဆးတို႔ျခင္းမ်ား က စားသုံးသူတို႔အတြက္ အလြန္အႏၲရာယ္ ရွိပါေၾကာင္း Fameမွ မန္ေနးဂ်င္းဒါ႐ိုက္ တာ ေဒါက္တာခင္ေမာင္လြင္ကေျပာ သည္။
ယခုလ ၅ ရက္က ဆီဒိုးနားဟိုတယ္ တြင္ဇီ၀ကမဂၢဇင္းက က်င္းပျပဳလုပ္ေသာ မ်ဳိး႐ုိးဗီဇျပဳျပင္ထားေသာ အစားအစာမ်ား အေၾကာင္း က်န္းမာသုတေဆြးေႏြးပဲြတြင္ တက္ေရာက္လာသူမ်ား၏ ေမးျမန္မႈကို ေဒါက္တာခင္ေမာင္လြင္က အထက္ပါ အတုိင္းေျပာၾကားလုိက္ျခင္းျဖစ္သည္။
““မုန္လာဥအနီေတြဆို ေနာက္ေန႔ ေရာင္းေတာ့မယ္ဆို ဓာတ္ေျမၾသဇာလိုမ်ဳိး နဲ႔ ေရစိမ္လိုက္တာ၊ လူေတြကလည္း မုန္ လာဥေတြထြားထြားႀကီးနဲ႔ ရဲတြတ္ေဖာင္း ကားေနေတာ့ ႀကိဳက္ၾကတာေပါ့ေလ။ တကယ္ေတာ့ မုန္လာဥ ေသးေသးညႇက္ ညႇက္ေလးေတြက အျမင္မလွေပမယ့္ က်န္း မာေရးနဲ႔ ညီၫြတ္ေအာင္ စုိက္ပ်ဳိးထားတာ ဆိုတာကို သိဖို႔လုိပါတယ္”” ဟု ေဒါက္တာ ခင္ေမာင္လြင္ကေျပာသည္။
““ကၽြန္ေတာ္တို႔ဆီမွာ ငွက္ေပ်ာသီး ေတြကို မနက္ေရာင္းဖို႔ ေဆးထဲႏွစ္လုိက္ တာတို႔ သရက္သီးကို ေဆးနဲ႔တို႔တာတို႔ ဓာတုေဆးေတြနဲ႔လုပ္တာေတြကို သက္ဆုိင္ ရာက စစ္ေဆးအေရးယူသင့္တယ္လို႔ ထင္ပါတယ္”” ဟု ေညာင္ေလးပင္မွ ဆရာ ၀င္တစ္ဦးကေျပာသည္။
ယင္းကဲ့သို႔ ဓာတုေဆးမ်ား တုိက္႐ိုက္ ထိေတြ႕ထားေသာ အစားအစာမ်ား စား ေသာက္ျခင္းျဖင့္ ကင္ဆာကဲ့သုိ႔ေသာ ေရာ ဂါမ်ား ရရွိခံစားႏုိင္သည္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment