စီခြၽမ္င႐ုုတ္ေကာင္းနဲ႔ခ်က္တဲ့ ၾကက္သားေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ (၃ ပိႆာ)
................................
စီခြၽမ္ င႐ုုတ္ေကာင္း (Hun Jiao)ရဲ႕ ရနံ႔ကိုႏွစ္သက္တာေၾကာင့္ ဒီနည္းေလးလုုပ္ျဖစ္တာပါ။ Sule Shangrila ရဲ႕ စီခြၽမ္ဟင္းလ်ာမိတ္ဆက္ပြဲကိုုေရာက္ေတာ့ စိတ္ကူးရတာနဲ႔ တ႐ုုတ္စားဖိုုမွဴးစီကေန Hua Jiao င႐ုုတ္ေကာင္းေတာင္းလာခဲ့ၿပီး အိမ္ေရာက္ေတာ့ ျပန္ခ်က္ၾကည့္လိုုက္တာ၊ အရသာထူးျခားလြန္းေတာ့ ပရိသတ္မ်ားအတြက္ ျပန္ေဝမွ်ေပး လိုုက္တာပါ။ Hua Jiao င႐ုုတ္ေကာင္းကိုုေတာ့ ၆ဝ ဂရမ္ပုုလင္းေလးေတြနဲ႔႔ City Mart မွာဝယ္လိုု႔ရပါတယ္။ ခ်က္နည္းေလးၾကည့္လိုုက္ရေအာင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
.....................
• ေခါက္ဆြဲအလံုုးႀကီး - ၃ ပိႆာ
• ၾကက္လည္ပင္း၊ ေျခေထာက္၊ လည္ေခ်ာင္းအ႐ိုုးစံု - ၁ ပိႆာ
• ၾကက္ရင္ပံုု - ၁ ပိႆာ
• ဆား - ၁ဝဝဂရမ္
• သၾကား - ၅ဝ ဂရမ္
• ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ေခါင္းစိမ္းပဲငံျပာရည္ - ၁ဝဝ မီလီလီတာ
(ပုုလင္းအေသးတစ္ဝက္စာ)
• ခ်င္းမႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
• စီခြၽမ္င႐ုုတ္ေကာင္း - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
• နာနတ္ပြင့္ - ၅ ပြင့္
• ေရ - ၃ဝ လီတာ
• င႐ုုတ္ေကာင္းအမည္းမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၃ဇြန္း
• ဘဲဥ - ၁ဝလံုုး
• ေကာ္မႈန္႔ - ၆ထုုပ္
• ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ၿပီး - ၅ က်ပ္သား
• ပဲပင္ေပါက္ - ၁ ပိႆာ
• ကန္စြန္းရြက္ - ၁ဝ စည္း
တြဲဖက္စားရန္ ငါးပိေထာင္းလုုပ္နည္း
..........................
၁။ ထိုုင္းကင္းမြန္စိမ္းစားငါးပိ ၁ ဘူးကိုု င႐ုုတ္နီအေတာင့္ ၂ဝ၊ ၾကက္ သြန္ျဖဴမ်ားႏွင့္ အလူမီနီယမ္ဖိုုင္ျပားမွာျဖန္႔တင္ၿပီး အိမ္သံုုးအကင္ မီးဖိုုမွာကင္ပါ (သိုု႔မဟုုတ္) ႐ိုုး႐ိုုးမီးဖိုုမွာကင္မယ္ဆိုုရင္ အထက္ ေအာက္လံုုေအာင္ထုုပ္ၿပီး ငါးမိနစ္ခန္႔ကင္ေပးပါ။ အေအးခံၿပီး ႀကိတ္စက္မွာ ပုုစြန္ေျခာက္မ်ားႏွင့္ အတူေရာထည့္ၿပီးႀကိတ္ေပးပါ။
၂။ ႀကိတ္ၿပီး ရလာေသာငါးပိအႏွစ္မ်ားကို ရွလကာရည္ႏွင့္ေဖ်ာ္ၿပီး ေခါက္ဆြဲႏွင့္တြဲဖက္စားႏိုုင္သလိုု၊ င႐ုုတ္ပြအနီေတာင့္ႀကီးမ်ားကိုု ပါးပါးလွီးၿပီး ရွလကာရည္ သိုု႔မဟုုတ္ ကီကိုုးမန္းပဲငံျပာရည္စိမ္ ထားတဲ့ အခ်ဥ္နဲ႔လည္း တြဲဖက္စားႏိုုင္ပါတယ္။
ၾကက္သားေကာ္ရည္ခ်က္ရန္
.........................
၁။ ဦးစြာ ၾကက္အ႐ိုုးႏွင့္ အသားအားလံုုးကိုု ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ဆား၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္ ၂ မ်ိဳး စလံုုးနဲ႔ ေရာနယ္ထားပါ။
၂။ ဆီလံုးဝမပါဘဲ ဟင္းအရည္ခ်က္မည့္ဒန္အိုးႀကီးမွာ ၾကက္သားမ်ားကို Hua Jiao င႐ုတ္ေကာင္း၊ နာနတ္ပြင့္တိုု႔ထည့္ၿပီး အရည္မ်ားထြက္လာသည္အထိ လံုုးတည္ထားပါ။ ၾကက္႐ိုုးမ်ားမွအ ရည္မ်ားထြက္လာၿပီး ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ ေရေႏြးထည့္ၿပီးတည္ပါ။ အျမႇဳပ္မ်ားစစ္ထုတ္ေပးပါ။
၃။ ရင္ပံုုမ်ားကိုုဖယ္ထုုတ္ၿပီး အေအးခံထားပါ။ ဟင္းရည္ကိုုဆက္တည္ၿပီး အရသာျမည္းၾကည့္ပါ။
၄။ ဘဲဥမ်ားကိုုေၾကေအာင္ နာနာေခါက္ၿပီး ဟင္းရည္ကိုုေမႊၿပီး ဘဲဥအရည္မ်ားကိုု နည္းနည္းခ်င္း ေလာင္းထည့္ပါ။
၅။ ေကာ္မႈန္႔ကိုုအရည္ေဖ်ာ္ၿပီး ဟင္းရည္မွာထည့္ေမႊေပးၿပီး အနည္းငယ္ပြက္သည္အထိတည္ေပး၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ားထည့္ေပးၿပီး အရည္ေပ်ာ္သြားၿပီးရင္ င႐ုတ္သီးမႈန္႔ထည့္ၿပီး စားသံုုးရန္ ဟင္းရည္ အသင့္ရပါၿပီ။
ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ရန္ႏွင့္ ျပင္ဆင္ရန္
.........................
၁။ ေရမ်ားမ်ားဆူေအာင္တည္ထားၿပီး ေခါက္ဆြဲမ်ားကိုု ၃ မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ပါ။ ေခါက္ဆြဲမ်ားႏူးလာ လွ်င္ေရစစ္ၿပီး မကပ္ေစရန္ ဆီ အနည္းငယ္ဆမ္းၿပီး သမထားပါ။
၂။ ကန္စြန္းရြက္နဲ႔ ပဲပင္ေပါက္မ်ားကိုုလည္း ေရေႏြးေဖ်ာထားပါ။
၃။ အေအးခံထားေသာၾကက္သားမ်ားကို ပါးပါးလႊာထားပါ။
၄။ ေခါက္ဆြဲပြဲျပင္ရန္ ေခါက္ဆြဲမ်ားကိုု ပန္းကန္လံုုးတစ္ခုုထဲအရင္ထည့္ၿပီး ဟင္းရည္မ်ားေလာင္း ပါ။ ေဘးမွ ပါးပါးလွီးထားေသာ အသားမ်ား၊ ကန္စြန္းရြက္၊ ပဲပင္ေပါက္မ်ားနဲ႔ျပင္ဆင္ၿပီး သံုုး ေဆာင္ႏိုုင္ပါၿပီ။
........................
ကိုသစ္ထူး
(My Foodies)
................................
စီခြၽမ္ င႐ုုတ္ေကာင္း (Hun Jiao)ရဲ႕ ရနံ႔ကိုႏွစ္သက္တာေၾကာင့္ ဒီနည္းေလးလုုပ္ျဖစ္တာပါ။ Sule Shangrila ရဲ႕ စီခြၽမ္ဟင္းလ်ာမိတ္ဆက္ပြဲကိုုေရာက္ေတာ့ စိတ္ကူးရတာနဲ႔ တ႐ုုတ္စားဖိုုမွဴးစီကေန Hua Jiao င႐ုုတ္ေကာင္းေတာင္းလာခဲ့ၿပီး အိမ္ေရာက္ေတာ့ ျပန္ခ်က္ၾကည့္လိုုက္တာ၊ အရသာထူးျခားလြန္းေတာ့ ပရိသတ္မ်ားအတြက္ ျပန္ေဝမွ်ေပး လိုုက္တာပါ။ Hua Jiao င႐ုုတ္ေကာင္းကိုုေတာ့ ၆ဝ ဂရမ္ပုုလင္းေလးေတြနဲ႔႔ City Mart မွာဝယ္လိုု႔ရပါတယ္။ ခ်က္နည္းေလးၾကည့္လိုုက္ရေအာင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
.....................
• ေခါက္ဆြဲအလံုုးႀကီး - ၃ ပိႆာ
• ၾကက္လည္ပင္း၊ ေျခေထာက္၊ လည္ေခ်ာင္းအ႐ိုုးစံု - ၁ ပိႆာ
• ၾကက္ရင္ပံုု - ၁ ပိႆာ
• ဆား - ၁ဝဝဂရမ္
• သၾကား - ၅ဝ ဂရမ္
• ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ေခါင္းစိမ္းပဲငံျပာရည္ - ၁ဝဝ မီလီလီတာ
(ပုုလင္းအေသးတစ္ဝက္စာ)
• ခ်င္းမႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
• စီခြၽမ္င႐ုုတ္ေကာင္း - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
• နာနတ္ပြင့္ - ၅ ပြင့္
• ေရ - ၃ဝ လီတာ
• င႐ုုတ္ေကာင္းအမည္းမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၃ဇြန္း
• ဘဲဥ - ၁ဝလံုုး
• ေကာ္မႈန္႔ - ၆ထုုပ္
• ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ၿပီး - ၅ က်ပ္သား
• ပဲပင္ေပါက္ - ၁ ပိႆာ
• ကန္စြန္းရြက္ - ၁ဝ စည္း
တြဲဖက္စားရန္ ငါးပိေထာင္းလုုပ္နည္း
..........................
၁။ ထိုုင္းကင္းမြန္စိမ္းစားငါးပိ ၁ ဘူးကိုု င႐ုုတ္နီအေတာင့္ ၂ဝ၊ ၾကက္ သြန္ျဖဴမ်ားႏွင့္ အလူမီနီယမ္ဖိုုင္ျပားမွာျဖန္႔တင္ၿပီး အိမ္သံုုးအကင္ မီးဖိုုမွာကင္ပါ (သိုု႔မဟုုတ္) ႐ိုုး႐ိုုးမီးဖိုုမွာကင္မယ္ဆိုုရင္ အထက္ ေအာက္လံုုေအာင္ထုုပ္ၿပီး ငါးမိနစ္ခန္႔ကင္ေပးပါ။ အေအးခံၿပီး ႀကိတ္စက္မွာ ပုုစြန္ေျခာက္မ်ားႏွင့္ အတူေရာထည့္ၿပီးႀကိတ္ေပးပါ။
၂။ ႀကိတ္ၿပီး ရလာေသာငါးပိအႏွစ္မ်ားကို ရွလကာရည္ႏွင့္ေဖ်ာ္ၿပီး ေခါက္ဆြဲႏွင့္တြဲဖက္စားႏိုုင္သလိုု၊ င႐ုုတ္ပြအနီေတာင့္ႀကီးမ်ားကိုု ပါးပါးလွီးၿပီး ရွလကာရည္ သိုု႔မဟုုတ္ ကီကိုုးမန္းပဲငံျပာရည္စိမ္ ထားတဲ့ အခ်ဥ္နဲ႔လည္း တြဲဖက္စားႏိုုင္ပါတယ္။
ၾကက္သားေကာ္ရည္ခ်က္ရန္
.........................
၁။ ဦးစြာ ၾကက္အ႐ိုုးႏွင့္ အသားအားလံုုးကိုု ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ဆား၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္ ၂ မ်ိဳး စလံုုးနဲ႔ ေရာနယ္ထားပါ။
၂။ ဆီလံုးဝမပါဘဲ ဟင္းအရည္ခ်က္မည့္ဒန္အိုးႀကီးမွာ ၾကက္သားမ်ားကို Hua Jiao င႐ုတ္ေကာင္း၊ နာနတ္ပြင့္တိုု႔ထည့္ၿပီး အရည္မ်ားထြက္လာသည္အထိ လံုုးတည္ထားပါ။ ၾကက္႐ိုုးမ်ားမွအ ရည္မ်ားထြက္လာၿပီး ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ ေရေႏြးထည့္ၿပီးတည္ပါ။ အျမႇဳပ္မ်ားစစ္ထုတ္ေပးပါ။
၃။ ရင္ပံုုမ်ားကိုုဖယ္ထုုတ္ၿပီး အေအးခံထားပါ။ ဟင္းရည္ကိုုဆက္တည္ၿပီး အရသာျမည္းၾကည့္ပါ။
၄။ ဘဲဥမ်ားကိုုေၾကေအာင္ နာနာေခါက္ၿပီး ဟင္းရည္ကိုုေမႊၿပီး ဘဲဥအရည္မ်ားကိုု နည္းနည္းခ်င္း ေလာင္းထည့္ပါ။
၅။ ေကာ္မႈန္႔ကိုုအရည္ေဖ်ာ္ၿပီး ဟင္းရည္မွာထည့္ေမႊေပးၿပီး အနည္းငယ္ပြက္သည္အထိတည္ေပး၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ားထည့္ေပးၿပီး အရည္ေပ်ာ္သြားၿပီးရင္ င႐ုတ္သီးမႈန္႔ထည့္ၿပီး စားသံုုးရန္ ဟင္းရည္ အသင့္ရပါၿပီ။
ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ရန္ႏွင့္ ျပင္ဆင္ရန္
.........................
၁။ ေရမ်ားမ်ားဆူေအာင္တည္ထားၿပီး ေခါက္ဆြဲမ်ားကိုု ၃ မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ပါ။ ေခါက္ဆြဲမ်ားႏူးလာ လွ်င္ေရစစ္ၿပီး မကပ္ေစရန္ ဆီ အနည္းငယ္ဆမ္းၿပီး သမထားပါ။
၂။ ကန္စြန္းရြက္နဲ႔ ပဲပင္ေပါက္မ်ားကိုုလည္း ေရေႏြးေဖ်ာထားပါ။
၃။ အေအးခံထားေသာၾကက္သားမ်ားကို ပါးပါးလႊာထားပါ။
၄။ ေခါက္ဆြဲပြဲျပင္ရန္ ေခါက္ဆြဲမ်ားကိုု ပန္းကန္လံုုးတစ္ခုုထဲအရင္ထည့္ၿပီး ဟင္းရည္မ်ားေလာင္း ပါ။ ေဘးမွ ပါးပါးလွီးထားေသာ အသားမ်ား၊ ကန္စြန္းရြက္၊ ပဲပင္ေပါက္မ်ားနဲ႔ျပင္ဆင္ၿပီး သံုုး ေဆာင္ႏိုုင္ပါၿပီ။
........................
ကိုသစ္ထူး
(My Foodies)
Credit: Food Magazine Myanmar
No comments:
Post a Comment