စြဲမက္ဖြယ္ရာ ဒီဟင္းလ်ာ
ၾကက္သား အဆာသြတ္လိပ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားၾကက္ရင္ပံု (အရိုးမပါ) - ၄၀က်ပ္သား
ေထာပတ္ - ၂ဇြန္း
ခ်က္ျပီးထမင္း - အနည္းငယ္
ခ်ိစ္ျပား - ၄ျပား
အရြက္ဖားမုန္လာ
ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း(ပါစီရြက္) - ၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း - ၂ဇြန္း
မႈိ - အနည္းငယ္
ေခါက္ဆြဲ - ၁ထုပ္
ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
၀ိုင္ျဖဴ - ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
ေထာပတ္ထဲတြင္ ၾကက္သြန္နီကို ဆီသတ္ပါ။ အနံ႔ေမႊးလာလွ်င္ ဖယ္ထုတ္ထားပါ။ထမင္းနဲ႔ ပါစီရြက္၊ ငရုတ္ေကာင္းတို႔ကို ေရာနယ္ပါမယ္။ ၾကက္သားကိုအလႊာလိုက္လွီးျပီး အလိပ္လိပ္လို႔ရေအာင္ ဓားျပားနဲ႔ ရုိက္ျပီး ျပားထားပါ။ ၾကက္သားျပားေပၚ ခ်ိစ္ျပားကိုတင္ျပီး နယ္ထားတဲ့ထမင္းကို တင္ျပီးလိပ္လိုက္ပါမယ္။ အလိပ္ေလးေတြ ေျပမသြားေအာင္ၾကိဳးျဖင့္ခ်ည္ထားရျပီး၊ ခ်က္ျပီးရင္ျပန္ေျဖလို႔ရပါတယ္။ ေထာပတ္ကို အပူေပး၍ အလိပ္ေတြကို ေရႊညိဳေရာင္ရေအာင္ ဆီပူထိုးရပါမယ္။ ထဲမွာ အေပၚမီးနဲ႔ ၁၀မိနစ္ခန္႔ အသားက်က္ေအာင္ အပူေပးထားပါ။ မိႈကို အပူေပးထားတဲ့ ေထာပတ္ထဲမွာ ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး ႏူးညံ့သြား ေအာင္ ေၾကာ္ပါမယ္။ ေထာပတ္ထဲမွာ ေခါက္ဆြဲျပားကိုေမႊ၊ ငရုတ္ေကာင္းနဲ႔ အရသာယူပါမယ္။ အားလံုးေၾကာ္ ေလွာ္ျပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္ထဲမွာ ေခါက္ဆြဲထည့္၊ မႈိကိုေဘးကရံ၊ ၾကက္သားလိပ္ကို ေခါက္ဆြဲေပၚတင္ျပီး ပါစီရြက္နဲ႔ အလွဆင္ကာ အရသာရွိရွိစားသုံးႏိုင္ပါျပီ။
ၾကက္သား အဆာသြတ္လိပ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားၾကက္ရင္ပံု (အရိုးမပါ) - ၄၀က်ပ္သား
ေထာပတ္ - ၂ဇြန္း
ခ်က္ျပီးထမင္း - အနည္းငယ္
ခ်ိစ္ျပား - ၄ျပား
အရြက္ဖားမုန္လာ
ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း(ပါစီရြက္) - ၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း - ၂ဇြန္း
မႈိ - အနည္းငယ္
ေခါက္ဆြဲ - ၁ထုပ္
ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
၀ိုင္ျဖဴ - ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
ေထာပတ္ထဲတြင္ ၾကက္သြန္နီကို ဆီသတ္ပါ။ အနံ႔ေမႊးလာလွ်င္ ဖယ္ထုတ္ထားပါ။ထမင္းနဲ႔ ပါစီရြက္၊ ငရုတ္ေကာင္းတို႔ကို ေရာနယ္ပါမယ္။ ၾကက္သားကိုအလႊာလိုက္လွီးျပီး အလိပ္လိပ္လို႔ရေအာင္ ဓားျပားနဲ႔ ရုိက္ျပီး ျပားထားပါ။ ၾကက္သားျပားေပၚ ခ်ိစ္ျပားကိုတင္ျပီး နယ္ထားတဲ့ထမင္းကို တင္ျပီးလိပ္လိုက္ပါမယ္။ အလိပ္ေလးေတြ ေျပမသြားေအာင္ၾကိဳးျဖင့္ခ်ည္ထားရျပီး၊ ခ်က္ျပီးရင္ျပန္ေျဖလို႔ရပါတယ္။ ေထာပတ္ကို အပူေပး၍ အလိပ္ေတြကို ေရႊညိဳေရာင္ရေအာင္ ဆီပူထိုးရပါမယ္။ ထဲမွာ အေပၚမီးနဲ႔ ၁၀မိနစ္ခန္႔ အသားက်က္ေအာင္ အပူေပးထားပါ။ မိႈကို အပူေပးထားတဲ့ ေထာပတ္ထဲမွာ ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး ႏူးညံ့သြား ေအာင္ ေၾကာ္ပါမယ္။ ေထာပတ္ထဲမွာ ေခါက္ဆြဲျပားကိုေမႊ၊ ငရုတ္ေကာင္းနဲ႔ အရသာယူပါမယ္။ အားလံုးေၾကာ္ ေလွာ္ျပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္ထဲမွာ ေခါက္ဆြဲထည့္၊ မႈိကိုေဘးကရံ၊ ၾကက္သားလိပ္ကို ေခါက္ဆြဲေပၚတင္ျပီး ပါစီရြက္နဲ႔ အလွဆင္ကာ အရသာရွိရွိစားသုံးႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment