Sunday, September 18, 2016

၀က္သားႏွင့္ မရမ္းျပားခ်က္ - ပိန္းစြယ္ေၾကာ္ခ်က္ - သရက္သီးစိမ္း ငါးပိခ်က္ႏွင့္တို႔စရာစံု



မြန္ဟင္းလ်ာေတြအေတာ္မ်ားမ်ားမွာ မရမ္းျပာအစို သို႕မဟုတ္ အေျခာက္တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးကိုထည့္ခ်က္တယ္၊ မွ်င္ငါးပိ အနည္းငယ္ကိုလည္း ထည့္ထည့္ခ်က္တတ္တယ္ဆိုတာေတြ႕ရပါတယ္။

၀က္သားႏွင့္ မရမ္းျပားခ်က္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၀က္ေပါင္သား ၅၀က်ပ္သား၊ ငရုတ္ပြေျခာက္ ၅ေတာင့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၀တက္၊ ၾကက္သြန္နီ ၄လံုး၊ ခ်င္း အနည္းငယ္၊ အသားမႈန္႔ ၁ဇြန္း၊ မွ်င္ငါးပိ အနည္းငယ္၊ နႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ မရမ္းျပားေျခာက္ ၁၀ခု၊ ပဲဆီသန္႔ ၃ဇြန္း၊ ေရသန္႔ အနည္းငယ္။

 ခ်က္ျပဳတ္ပံုအညႊန္း
၀က္ေပါင္သားကို ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္ပြေျခာက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခ်င္း၊ မွ်င္ငါးပိ၊ အသားမႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔၊ မရမ္းျပားေျခာက္၊ ပဲဆီသန္႔တို႔ျဖင့္ အရသာသြင္းပါ။
အရသာသြင္းထားေသာ ၀က္ေပါင္သားကိုလံုးခ်က္ျပီး ဆီျပန္လာလွ်င္ ေရသန္႔အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ႏူးေအာင္ခ်က္၍ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။

ပိန္းစြယ္ေၾကာ္ခ်က္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ပိန္းစြယ္ ၂၀က်ပ္သား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃တက္၊ ၾကက္သြန္နီ ၁လံုး၊ ပဲဆီသန္႔ ၃ဇြန္း၊ နႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ မွ်င္ငါးပိ အနည္းငယ္၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ ၁ဇြန္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၅ေတာင့္။

ခ်က္ျပဳတ္ပံုအညြန္း
အသင့္ျပဳတ္ထားေသာ ပိန္းစြယ္ကို ၂လက္မခန္႔လွီးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓားျပားရိုက္၍ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးပါ။
ပဲဆီသန္႔ကို နႏြင္းမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတို႔ႏွင့္ ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္နီေမႊးလာလွ်င္ မွ်င္ငါးပိႏွင့္ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ထည့္၍ ဆီသတ္ပါ။
မွ်င္ငါးပိေမႊးလာလွ်င္ လွီးထားေသာ ပိန္းစြယ္ထည့္ခ်က္ျပီး ေရသန္႔အနည္းငယ္ျဖင့္ ႏူးေအာင္ခ်က္ပါ။
ပိန္းစြယ္ႏူးလွ်င္ ငရုတ္သီးစိမ္းအနည္းငယ္အုပ္ျပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။

သရက္သီးစိမ္း၊ ငါးပိခ်က္ႏွင့္ တို႔စရာစံု
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
သရက္သီးစိမ္း ၂လံုး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅တက္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၁၀ေတာင့္၊ ပဲဆီသန္႔ ၄ဇြန္း၊ နႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ မွ်င္ငါးပိ ၂ဇြန္း၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ ၁ဇြန္း၊ မုန္လာဥ ၃လံုး၊ နႏြင္းဖူး ၅ဖူး၊ ပဲေတာင့္ရွည္သီး ၃ေတာင့္၊ ရံုးပတီသီး ၅ေတာင့္၊ တညင္းသီးျပဳတ္ ၄လံုး၊ ပူစီနံရြက္ ၁စည္း။

ခ်က္ျပဳတ္ပံုအညြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းကိုေထာင္းျပီး သရက္သီးစိမ္းကိုျခစ္ထားပါ။
ပဲဆီသန္႔ကို အပူေပးျပီး နႏြင္းမႈန္႔ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတို႔ကို ဆီသတ္ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴေမႊးလာလွ်င္ မွ်င္ငါးပိထည့္ခ်က္ျပီး ျခစ္ထားေသာ သရက္သီးစိမ္းထည့္ပါ။
အရသာအတြက္ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ ေရသန္႔အနည္းငယ္ႏွင့္ သရက္သီးစိမ္းကို က်က္ေအာင္ခ်က္ပါ။
မုန္လာဥ၊ နႏြင္းဖူး၊ ပဲေတာင့္ရွည္သီးႏွင့္ ရံုးပတီသီးတို႔ကိုျပဳတ္ျပီး တညင္းသီးျပဳတ္၊ ပူစီနံရြက္၊ ခ်က္ထားေသာ သရက္သီးစိမ္းငါးပိခ်က္ကို တြဲ၍ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။

..................................
Presenter Chef ကိုဆန္နီ

Credit: 5 Plus Fast & Fresh

No comments: