Friday, December 21, 2007

ICE Ginger

အခုလို ေအးတဲ့ရာသီကို ကူးေျပာင္းကာစကာလမွာ ခ်မ္းသလိုလိုပူသလိုလုိနဲ႔ ေနရတာတစ္မ်ိဳးပဲေနာ္။ မနက္ေစာေစာ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ ခ်င္းလက္ဖက္ရည္ေသာက္မယ္လို႔စိတ္ကူးမိတယ္။ ေႏြးေႏြးေထြးေထြး ေလးျဖစ္သြားေအာင္ေပါ့။
ခ်င္းလက္ဖက္ရည္ ေမြႊးေမႊးေသာက္ၾကစို႔(ငါးေယာက္စာ ငါးခြက္)


ျပင္ဆင္ခ်ိန္ - ၁၀မိနစ္မွ ၁၅မိနစ္


ခ်င္းႏွပ္ရန္
- ခ်င္းတက္ၾကီးၾကီး ၁၀က်ပ္သားေလ်ာ့ေလ်ာ့
- ေရသန္႔ ဖန္ခြက္ ၁ခြက္
လက္ဖက္ေျခာက္ႏွပ္ရန္
- ေရေႏြးဆူဆူ ဖန္ခြက္ ၄ခြက္စာ
- Tea bag ၄ထုပ္ သို႔မဟုတ္ အခ်ိဳေျခာက္လက္ဖက္ရည္ ၄ဇြန္းစာ
- ႏို႔ဆီ (မလိုင္အျပည့္)


ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္အဆင့္
၁။ ခ်င္းတက္ကို အခြံခြာပါ။ျပီးရင္ ပါးပါးလွီးျပီးထားပါ။
၂။ ခ်င္းပါးပါးလွီးျပီးသားကို ဒယ္တစ္ခုမွာ ထည့္၊ ေရထည့္ျပီး မီးဖိုေပၚတင္ကာ ဆူလာေအာင္ အပူေပးပါ။ ဆူလာရင္ မီးဖိုေပၚကေနခ်ျပီး ၁၀မိနစ္ေလာက္ ဒယ္ထဲဆက္ထားျပီးမွ အရည္စစ္ယူပါ။
၃။ လက္ဖက္ေျခာက္ (အခ်ိဳေျခာက္)နဲ႔ ေရေႏြးကို ကရားအိုးတစ္လံုးမွာထည့္ျပီး မီးဖိုမွာတည္ပါ။ မီးျပင္းျပင္းနဲပ လက္ဖက္ေျခာက္က်ေအာင္ႏွပ္ပါ။ က်ျပီဆိုရင္ မတ္ခြတ္ၾကီးတစ္လံုးမွာ အရည္စစ္ယူပါ။၄င္းထဲကို ႏို႔ဆီထည့္ျပီးအရသာ ျမည္းပါ။ အၾကိဳက္ျဖစ္ရင္ ႏွပ္ထားတဲ့ ခ်င္းရည္ထည့္ပါ။ မတ္ခြတ္ၾကီးထဲက လက္ဖက္ရည္ကို အေပၚျမင့္ျမင့္ေျမႇာက္ျပီး ေနာက္မတ္ခြက္တစ္ခြက္မွာ ဆြဲထည့္ရင္ အျမႇဳပ္ထျပီး အရသာပိုထူးပါတယ္။အေအးခံျပီး သံုးေဆာင္႐ုံပါပဲ။

No comments: