Thursday, July 5, 2007

အသားစံုသုပ္



ပါ၀င္သည့္ ပစၥည္းမ်ား

ေပါင္းထား (သို႔) ျပဳတ္ထားေသာ ၀က္သား - ၁ခြက္ခြဲစာခန္႔ (ပါးပါးလွီးထားပါ။)
ေပါင္းထား(သို႔) ျပဳတ္ထားေသာ ၾကက္သား - ၁ခြက္ခြဲစာခန္႔ (ပါးပါးလွီးထားပါ။)
ေပါင္းထား(သို႔) ျပဳတ္ထားေသာပုဇြန္ - ၁ခြက္ခြဲစာခန္႔ (ပါးပါးလွီးထားပါ။)

အခ်ည္ရည္ျပဳလုပ္ရန္

ငရုတ္သီးအႏွစ္ - စားပြဲတင္ဇြန္း (၃) ဇြန္း
သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း
ငါးငံျပာရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း (၃) ဇြန္း
သံပုရာရည္ - ခြက္ ၄ပံု ၁ပံုခန္႔
မန္က်ည္းမွည့္ရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း၊ ၃ဇြန္းခန္႔

အဆင့္ဆင့္ခ်က္ျပဳတ္ပံု

- ငရုတ္သီးအႏွစ္၊ ငံျပာရည္၊ သၾကားႏွင့္ မန္က်ီးမွညၤ့ရည္မ်ားကို အိုးထဲထည့္ပါ။ မီးေႏြးေႏြးျဖင့္ အပူေပးျပီး ဆူလာသည္အထိ ေမႊေပးပါ။ မီးဖိုေပၚမွ ခ်ျပီး အနည္းငယ္ေအးသြားေအာင္ထားပါ။ ျပီးလွ်င္သံပုရာရည္ေလာင္းထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ။
- အခ်ဥ္ရည္ကို ပန္းကန္လံုးတစ္ခုထဲသို႔ ေျပာင္းထည့္ပါ။ ၀က္သား၊ၾကက္သားႏွင့္ ပုဇြန္မ်ားထည့္ျပီး ႏွံ႔ေအာင္ေမႊပါ။
- စားမည့္ ပန္းကန္ထဲတြင္ ဆလပ္ရြက္ပါးပါးလွီးထားေသာ ေဂၚဖီထုပ္ႏွင့္ ဥနီမ်ားခင္းပါ။ သုတ္ထားေသာ အသုပ္ကိုထည့္ပါ။ စားခါနီးမွ ေထာင္းထားေသာ ေျမပဲအနည္းငယ္ျဖဴးထည့္ေပးပါ။

No comments: