Saturday, February 27, 2016

ဆိတ္သားသေဘၤာကင္းခ်က္ - ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ဘဲဥေၾကာ္ - မက်ည္းရြက္ခ်ဥ္ရည္




ဆိတ္သားနဲ႕သေဘၤာကင္းေလးေတြကို အရသာရွိတဲ့ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္ေစဖို႕ခ်က္ၾကည့္ၾကရေအာင္။ ထူးျခားခ်က္က ငံျပာရည္အစား ထိုးအေနနဲ႕ ABC ပဲငံျပာရည္အၾကည္ကိုအစားထိုးသံုးထားပါတယ္။ ဒီလိုသံုးလိုက္ျခင္းျဖင့္ ငံျပာရည္လို အငံကမစူးေတာ့ဘဲ အနံ႔ကိုလည္း ေမႊးေစပါတယ္။ ဆိတ္သားကိုမခ်က္ခင္ အသားတံုးအစိမ္းမ်ားအေနမွာကတည္းက ABC Light Soy Sauce ကိုထည့္ကာ ဆုပ္နယ္ထား ေပးရပါတယ္။ ဒါဆိုရင္အသားထဲကိုအရသာစိမ့္၀င္ကာ အနံ႔လည္းေမႊးေစမွာျဖစ္ပါတယ္။

ေနာက္တစ္ခါ ေထာပတ္ခရမ္းသီးကို မီးဖုတ္ျပီး ဘဲဥနဲ႕ေၾကာ္မယ္၊ အရည္ေသာက္အျဖစ္ မက်ည္းရြက္ကိုခ်ဥ္ရည္ေလးခ်က္မယ္ေလ။ အားလံုးဟာ ဗမာဟင္းခ်က္နည္းအတိုင္းခ်က္တာဆိုေတာ့ ဗမာဟင္းလ်ာအတြဲအစပ္ေပါ့ေနာ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ဆိတ္သား ၅၀က်ပ္သား၊ ၾကက္သြန္နီ ၃လံုး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁လံုး၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃လံုး၊ ငရုတ္သီးအျခမ္းကြဲ စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း၊ သေဘာၤသီး (အကင္း) ၁လံုး၊ ခ်င္း လက္တစ္ဆစ္၊ ABC Light Soy Sauce စားပြဲဇြန္း ၄ဇြန္း၊ ရွလကာရည္ စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း၊ ဆား စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း၊ ၾကက္သားမႈန္႔ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း၊ မဆလာ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း၊ ဆႏြင္း လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း၊ အေရာင္တင္ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း။

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း

ၾကက္သြန္နီ အျဖဴ ဂ်င္း ငရုတ္သီးျခမ္းကြဲႏွင့္ သေဘၤာသီးကင္းကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ။

ဆိတ္သားေလးမ်ားကို အရြယ္ညီအတံုးေလးမ်ားတံုးကာ ၾကက္သြန္ေထာင္းျပီးသားမ်ား၊ရွာလကာရည္၊ဆား၊အသားမႈန္႔၊ဆႏြင္းႏွင့္ ABC Light Soy Sauce စားပြဲတင္ဇြန္း၂ဇြန္းျဖင့္ ဆုပ္နယ္ထားပါ။ ၁၅မိနစ္ခန္႕ႏွပ္ထားေပးပါ။

ႏွပ္ထားျပီးတဲ့အခါ အိုးတစ္လံုးထဲကိုထည့္ကာ အေရာင္တင္ႏွင့္ ဆီသင့္ရံုထည့္ကာလံုးေပးပါ။ ဆိတ္သားမွအရည္မ်ားထြက္လာပါ လိမ့္မယ္။ဆက္လုပ္ေပးပါ။ဆီျပန္လာျပီဆိုမွ ေရကိုအသားျမဳပ္ရံုထည့္ ABC Soy Sauce ၂ဇြန္းထပ္ျဖည့္ပါ။ အဖံုးအုပ္ျပီး အသားႏူး သည္အထိတည္ေပးပါ။ေရေႏြးလိုရင္ ထပ္ကာနည္းနည္းခ်င္းျဖည့္တည္ေပးပါ။ေနာက္ဆံုးမွာ အသားလည္းႏူးျပီဆိုရင္ မဆလာအုပ္ျပီး မီးပိတ္ကာ အရသာအေနေတာ္ျဖစ္ျပီဆိုရင္ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

မွတ္ခ်က္။          ။ သေဘၤာသီးအကင္းဟာ ဆိတ္သားညွီနံ႔ကိုေပ်ာက္ေစပါတယ္။ အႏူးလြယ္ေစပါတယ္။

မအိသက္ (Htet Family’s Creation)

ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ဘဲဥေၾကာ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ခရမ္းသီး(အၾကီး) ၁လံုး၊ ဆီ ၁၀က်ပ္သား၊ ဘဲဥ ၁လံုး၊ဟင္းခတ္မႈန္႔/ငံျပာရည္ သင့္ရံု၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁ဥ

ျပင္ဆင္ပံု
ပထမဦးစြာ ခရမ္းသီးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး မီးဖုတ္ထားပါ။ မီးဖုတ္ျပီးပါက အခြံမ်ားကိုဖယ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓားျပားရိုက္ထားပါ။

ခ်က္ျပဳတ္နည္းအဆင့္ဆင့္
ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ျပီးသားကို ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပားရိုက္ျပီး ဆီသတ္ထားသည့္အထဲသို႕ ထည့္ေမႊပါ။
ဘဲဥထည့္ေၾကာ္ပါ။ ငံျပာရည္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႕ပါထည့္ေၾကာ္ပါ။
ခဏၾကာလွ်င္ အေပါ့၊ အငန္ျမည္း၍ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။

မန္က်ည္းရြက္ခ်ဥ္ရည္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
မန္က်ည္းရြက္ ၂၀က်ပ္သား၊ ႏွစ္သက္ရာငါးတစ္မ်ိဳး ၁၀က်ပ္သား၊ ငရုတ္သီးပြ သင့္ရံု၊ ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ သင့္ရံု၊ ဆီ ၂က်ပ္ခြဲသား၊ ဆား၊ငံျပာရည္ အနည္းငယ္။

ျပင္ဆင္ပံု
မန္က်ည္းရြက္မ်ားကို ေရစင္စင္ေဆး၍ ဆန္ခါျဖင့္ စစ္ထားပါ။ ငါးမ်ားကို အတံုးကေလးမ်ားတံုးပါ။ ငရုတ္၊ ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴတို႕ကို ေထာင္းပါ။

ခ်က္ျပဳတ္နည္းအဆင့္ဆင့္
ခ်က္မည့္အိုးတြင္ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္၊ ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ ၊ ဆီတို႕ကိုထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ငါးမ်ားထည့္၍ လံုးပါ။
ငါးက်က္လွ်င္ မန္က်ည္းရြက္မ်ားထည့္ပါ။ ေရစိတ္ၾကိဳက္ထည့္၍ ဆူေအာင္တည္ပါ။
ပူပူေႏြးေႏြးစားပါ။
ေမသိဂၤါစိုး

No comments: