Tuesday, April 29, 2008

Grill Eggplant Salad and Fried Prawn Cake

ပုစြန္ငါးဖယ္ဆုပ္ (Fried Prawn Cake)
 
*ပါ၀င္သည့္ပစၥည္းမ်ား
ပုစြန္ - ၂၀၀ဂရမ္ (ေတာက္ေတာက္စင္းထားရန္)
ပုစြန္သား - ၃၀၀ဂရမ္
၀က္သား - ၁၅၀ဂရမ္ (ေတာက္ေတာက္စင္းထားရန္)
၀က္သားအဆီတံုး - ၅၀ဂရမ္
ၾကက္ဥ- ၁လံုး
ငါးငံျပာရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
သၾကား- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ေျပာင္းမႈန္႔ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
ႏွမ္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္း- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၂ဇြန္း
ေပါင္မုန္႔ေျခာက္- အနည္းငယ္
ဆီ- ေၾကာ္ရန္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ - အနည္းငယ္


* အဆင့္ဆင့္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
-ပုစြန္သား၊ေတာက္ေတာက္စင္းထားေသာပုစြန္၊၀က္သား၊၀က္အဆီတံုးတို႔ကိုေရာ၍ စီးပိုင္လာသည္အထိနယ္ေပးပါ။ သၾကား၊ ငါးငံျပာရည္၊ဆား၊ငရုတ္ေကာင္း ႏွင့္ ႏွမ္းဆီတို႔ကိုလည္းထည့္ျပီးနယ္ပါ။ ထို႔ေနာက္ ေျပာင္းမႈန္႔ေရာ၍နယ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ၁၅မိန္စ္ခန္႔ အေအးခံထားပါ။
ျပီးရင္ ေရခဲေသတၱာထဲမွ ထုတ္ျပီး အ၀ိုင္းအျပားပံုစံေလးမ်ားျပဳလုပ္ပါ။ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥထဲသို႔ ပုစြန္အ၀ိုင္းျပားေလးမ်ားႏွစ္ျပီး ေပါင္မုန္႔ေျခာက္ျဖင့္ကပ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ဆီပူအိုးထဲမွာ ထည့္ျပီး ေရႊေရာင္သန္းလာသည္အထိမီး ေအးေအးျဖင့္ေၾကာ္ပါ။ ဆီစစ္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္နဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္တဲ့ ပုစြန္ဆုပ္ေၾကာ္ပါ။

*ခရမ္းသီးမီးကင္အသုပ္ (Grill Eggplant Salad)
*ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ခရမ္းသီး - ၂လံုး
ၾကက္ဥ - ၁လံုး(က်က္ေအာင္ျပဳတ္ထားရန္)
ပုစြန္ေျခာက္ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း(ပါးပါးလီွး)
ၾကက္သြန္နီ- စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း(ပါးပါးလွီး)
ငရုတ္သီးစိမ္း - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း(ပါးလီွး)
ငံျပာရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
သံပုရာသီးအရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
သၾကား - အနည္းငယ္
ေရွာက္ရြက္ - အနည္းငယ္


*ျပင္ဆင္ပံု
- ခရမ္းသီးကို ေပ်ာ့လာသည္အထိ လွည့္ျပီးမီးကင္ပါ။ ထို႔ေနာက္ ေအးသြားေသာအခါ အခြံႏႊာ၍ အတံုးေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္ ျဖတ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ပန္းကန္ထဲသို႔ ထည့္ျပီး သပ္သပ္ဖယ္ထားပါ။
ငံျပာရည္၊ သံပုရာရည္၊ သၾကား၊ ငရုတ္သီး၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ၾကက္သြန္နီ တို႔ကိုအားလံုးေရာ၍ သမေအာင္ေမႊေပးပါ။
ထိုေရာနယ္ထားေသာ အစာပလာကို ခရမ္းသီးေပၚသို႔ ေလာင္းခ်ျပီး ပုစြန္ေျခာက္ျဖဴးကာ ၾကက္ဥျပဳတ္ရံျပီး အရာသာရွိေသာ ခရမ္းသီး ဆလပ္ကိုသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။ ၾကက္ဥအစား အျခားအသားမ်ားျဖင့္လည္း တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။

No comments: